FemCap – Cervixpessar för miljö- och hälsomedvetna kvinnor

 
 

Beställ pessar & pessargel här

Gröna Barnmorskan

Beställ nu på www.grönabarnmorskan.se

 

Innan du beställer FemCap och/eller Contragel Grön – läs detta

Tack för att du väljer en preventivmetod, som inte bara är säker och biverkningsfri – utan även miljövänlig!

För att kunna använda FemCap måste du kunna nå din livmodertapp. Har du aldrig varit gravid är oftast Liten lämplig, har du fött barn vaginalt passar Stor, annars Mellan. Är du osäker om du kan ha pessar eller om det är tveksamheter om storleken, är det allra bäst om du har möjlighet att pröva innan du beställer. Ibland kan det vara svårt att veta själv om Liten eller Mellan är bäst.

När du bokar tid, passa på att fråga om de har möjlighet att låta dig pröva FemCap. Om inte, be att de beställer hem ett instruktionsset för FemCap. FemCap är CE märkt sen 1999, alltså vetenskapligt undersökt och godkänt inom EU.

När barriärmetoder som kondom och pessar används, bör det alltid finnas akut-p-piller tillgängligt som nödutväg ifall de glömdes eller nåt blev fel. Det är bra att kombinera med någon annan preventivmetod, tills man lärt sig tekniken och ser att pessaret sitter korrekt.

Pessaret bör ersättas med ett nytt efter två år.

Contragel Grön har över ett års hållbarhet, öppnad tub bör användas inom tre månader. Varje tub innehåller 60 ml. Vi rekommenderar att du även köper gel-applikator, som underlättar införandet av ny gel, när du redan har pessar insatt.
Contragel Grön är också CE märkt, godkänt sen 1972.